Продукти

Heradesign продуктова серия

 • функция звукопоглъщане: При всички продукти на Heradesign дълговлакнести хомогенни дървесни стърготини в комбинация с естествен магнезит се преработват в стабилни акустични дизайнерски пана. Многобройни кухи пространства и въздушни микровъзглавници абсорбират шума и гарантират едно изключително добро акустично въздействие. Консервиращите компоненти на магнезита проникват в дървото и го запазват трайно без то да губи естественото си приятно излъчване

 • функция пожароустойчивост: Досега просто немислимо: дървесновлакнест материал прилаган в пожароопасни части на сградите. Сега сензацията е налице: в резултат на продължителна развойна дейност на естествения материал дърво, Heraklith единствен и за първи път в света успя да създаде негорима акустична плоскост на дървесновлакнеста основа. Навсякъде, където дизайнът на тавана и стените изисква първокласни акустични пана с клас на огнеустойчивост на материала А, сега е налице Herakustik fine/A2, плоскост която със своята безупречна строителна биология се явява образцова естетическа алтернатива за цялостен повърхностен дизайн.

 • нов дизайн: Herakustik plano - гладките повърхности са типичен лайтмотив на модерния дизайн на помещенията. Новата Herakustik plano отразява тази мода по един впечатляващ начин. Свързаната с магнезит дървесно влакнеста акустична плоскост печели точки заради своята гладка, естетически издържана повърхност. Със своето разнообразие от цветове и оформление на кантовете Herakustik plano позволява реализирането както на елегантно спокойни, така и на силно изразителни таванни и стенни решения, които могат да се доразвият в комбинация с влакнеста структура като напр.Herakustik star и да се постигнат декоративни произведения на изкуството.

Техните преимущества:

Със своята характерна и живописна повърхност и благородната си структура плоскостите от серията Herаdesign са идеалното допълнение към актуалните строителни тенденции с определящи материали стъкло, метал и бетон. Наред с отличното си технологично изпълнение продуктите от серията Heradesign ни убеждават и с многобройните си предимства :

 • превъзходни акустични и изолационни качества
 • безопасни строително-биологични свойства
 • негорими дървесновлакнести пана – клас А2, “ЕС” сертификат
 • хомогенна повърхностна структура и възможност за креативни цветови възможности по RAL
 • висока механична якост

Всички тези качества ги прави подходящи за влагане във:

 • модерни открити офиси, административни сгради, банки...
 • театри, музикални зали, библиотеки, музеи.....
 • спортни съоръжения, зони, свързани с прекарване на свободното време..
 • училища, детски градини, Call - или мултимедийни центрове....
 • ресторанти, барове, дискотеки...

Характеристикина паната:

Продуктите са по стандарт
DIN EN 13168
Поведение при огън
DIN EN 13501 – 1; B – s1, d0 (A2 – s1, d0 за Herakustik fine / A2 )
Коефициент на дифузионна паропропускливост
EN 12086

µ = 5

Цветове

Стандартни цветове
Паната Herakustik се доставят стандартно оцветени  в естествено бежово. Поради естествената суровина - дърво са възможни  несъществени отклонения в цвета.

Избор на цветове
По поръчка са възможни оцветявания на паната Herakustik в цветове от регистъра RAL 840 HR, цветове с метален ефект,  както и апликации на мотиви (по поръчка). За заводско оцветяване се използват силикатни бои на основа на водно стъкло. При това строително-биологичните качества на паната се запазват. Паната могат да бъдат оцветени повече от веднъж, без да загубят своите отлични звукопоглъщащи качества.